Ознака: симбол

Занимливости

Дали знаете кој цвет е симбол на Велигден? Тој е омилен кај многумина a не знаат каква моќна порака испраќа тој

Цветовите се симбол на почит и внимание кон оној кому ќе му ги подарите. Со векови, тоа беше начин да се изразат чувствата. Но, многу често кога ќе подариме букет […]

Занимливости

Дали знаевте зошто се става ѕвезда на врвот на елката – колку е силна нејзината симболика

Ѕвезда, ангел или нешто друго. На врвот на елката луѓето ставаат разни украси, но на крај најважно е да ви се допаѓа вашиот избор. Меѓу различните форми што ги избираат […]

Занимливости

Изберете љубовен симбол и дознајте ја вашата љубовна судбина

Изберете го љубовниот симбол што најмногу ве привлекува, а тој ви ќе ви открие што да очекувате на љубовен план во блиска иднина. Изберете љубовен симбол и дознајте ја вашата […]

Вести

ВЛАДАТА ГО ЗГАСНУВА СИМБОЛОТ: Сонцето од Кутлеш од Илинден ќе зајде за јавна употреба

Владата од Илинден ќе го забрани за јавна употреба сонцето од Кутлеш, симболот што беше првото знаме во самостојна Македонија. Од Владата чекале институциите да им јават каде сè го […]

Вести

Голи гра ди, сребрена боја “Марианс” се соочуваат со полицијата во Париз (ФОТО)

Жолтата боја на француските протести се измеша со црвена и сребрена боја, бидејќи неколку полуголи жени кои се облечени како Маријана – францускиот национален симбол – се соочија со полицијата […]

Занимливости

На секој производ во вашето купатило стои овој знак што не сте го забележале а може да биде многу ОПАСНО

Сликичката мала отворена тегла во аголот на сите пакувања на козметички препарати и креми е нешто што можеби никогаш не сте го забележале,а всушност носи важна информација за вас.Оваа сликичка […]