Ознака: сингапур

Дестинации

Кој град е најбезбеден во светот, а кој во Европа?

Токио е најбезбеден град во светот, а Амстердам – во Европа, според Индексот на најбезбедни градови во светот објавен од „Economist intelligence unit“, a се состои од дигитална, инфраструктурна, здравствена […]

Економија

Македонските вина на промоција во Сингапур

Под слоганот “Богатство од стариот свет“, со звуците на македонскиот кавал, со поддршка на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), во Сингапур се промовираат македонските вина. Како што соопшти […]

Технологија

Самоуправувачки такси возила дебитираа на улиците на Сингапур

Првите самоуправувачки такси возила од денес ќе превезуваат патници во Сингапур, информираа светските агенции.Патниците ќе можат да нарачаат преку смартфоните бесплатен превоз со такси, чиј оператор е новоформираната компанија за […]