Ознака: систем

Технологија

Дубаи ќе воведе систем за препознавање лица во градскиот превоз

Властите во Дубаи одлучија да воведат систем за препознавање лица во јавниот превоз во Дубаи, со цел да го зголемат нивото на безбедност. Во овој град веќе се користи биометриски […]