Ознака: слави

Македонија

Викендов Зоолошката градина во Скопје слави 93. роденден

Оваа година Зоолошката градина Скопје го слави својот 93-ти роденден. По тој повод, на 1-ви септември во ЗОО Скопје ќе има голема роденденска забава за сите посетители, но и вредни […]

Занимливости

Време на слави – жилави, традиционални обичаи што опстојуваат и во модерните времиња

Семејството, пријателите, најблиските, сите на заедничка трпеза. Без разлика дали трпезата е посна или мрсна. Стигнуваат благослови од домаќинот, па од гостите, да му угодат. И сè во расположена атмосфера. […]