Ознака: Слободан Праљак

Вести

Докторите можеле да го спасат Прљак откако испи отров?

Хрватскиот токсиколог Фрањо Плавишиќ изјави дека интервенцијата на докторите по труењето на Слободан Праљак во Хаг, судејќи по се, не била доволно брза, без оглед на тоа за кого станува […]

Вести

Почина Слободан Праљак откако испи отров во судницата во Хаг

Слободан Праљак почина денес во Хаг, откако испи отров во судницата за време на изрекувањето на пресудата, објавуваат хрватските медиуми.Праљак по изрекувањето на пресудата извика дека ја отфрла пресудата и […]

Вести

Праљак испил отвор во судницата во Хаг

Слободан Праљак, еден од обвинитетите во случајот „Прлиќ“ испил, според неговиот адвокат, отров во судницата на Трибуналот, откако му е потврдена казна затвор од 20 години.Во моментот прекинато е читањето […]