Ознака: слоница

Занимливости

Таа е 33 години постара од неа, тежи 3.490 килограми, но девојчето и слоницата се најдобри пријатели

Ова индиско семејство живее од слонови. Ги обучуваат за работа, но и за верски церемонии. Махут, тренер за слонови, е традиционална машка занимација, а момчињата им приоѓаат на животните на рана возраст, […]