Ознака: СМК

Издвојуваме

Ченто за претседател на СМК!

Со внимание го прочитав предлогот и иницијативата во кој предлог се споменува моето име за нов Претседател на Светскиот Македониски Конгрес. Со оглед на моменталната политичка ситуација во нашата татковина, […]

Вести

СМК: Во Македонија има само еден службен јазик и тоа е македонскиот!

Светскиот Македонски Конгрес (СМК) најостро ја осудува изјавата на лидерот на СДСМ Зоран Заев во Сараево од 22 февруари, дека Албанскиот јазик е втор службен јазик во Република Македонија.СМК потсетува […]