Ознака: смоква

Здравје

Зошто смоквата е најлековитото овошје на светот?

Смоквата со право се нарекува рајско овошје на Медитеранот. Нејзините лековити делови се плодот, млечниот сок, листот и кората од дрвото. Смоквите содржат до 80% вода, а бидејќи ја стимулираат […]

Живот

Цел свет е восхитен од овој лек кој ги намалува мастите во организмот

Доколку имате зголемени масти во крвта, можете да го пробате овој природен лек, бидејќи на многумина им помогнал. Лекот се приготвува навечер, а се консумира наутро. Потребни состојки: Суви смокви […]

Занимливости

СЕ ЛАЖЕТЕ ако мислите дека никогаш не сте ИЗЕЛЕ ОСА: Еве како ги консумирате

Веројатноста дека сте изеле оса е огромна ако некогаш сте јаделе смоква.Овие плодови имаат цветови што цветаат внатре во кожурецот. Но како овие внатрешни цветови се опрашуваат? Одговорот може да […]

Живот

НЕМА ДА ПОГОДИТЕ НИ ЗА 3 ЖИВОТИ! Знаете ли што се крие во секоја смоква?

Иако смоквата често се нарекува царица на медитеранските овошки, таа технички припаѓа во цвеќиња, а начинот на нејзиното создавање е истовремено фасцинантен и застрашувачки.Научниците објаснуваат како смоквите се превртени цветови, […]