Ознака: СНОУДЕН

Избор на уредникот

Едвард Сноуден: КОРОНАВИРУСОТ ќе им овозможни на властите моќ преку собирање на податоци

Едвард Сноуден: КОРОНАВИРУСОТ ќе им овозможни на властите моќ преку собирање на податоци! Едвард Сноуден, човекот кој го обелодени големото шпионирање во Американската агенција за национална безбедност, предупредил дека зголемувањето […]

Технологија

СНОУДЕН: Ви ги гледаат жените и децата, знаат што правите дома

За Гардијан раскажа како живее денес во главниот руски град, каде дојде пред шест години, дали уште се плаши дека ќе го најдат и убијат американските тајни служби и дали […]