Ознака: Соборот усвои Резолуција

Вести Македонија

Останува непроменето името на МПЦ

Името на Македонската православна црква останува непроменето потврдија Црковните великодостојници. Годинава кога се одбележува јубилејот 1000 години Охридска архиепископија, Архиепископскиот црковно- народен Собор на јубилејното заседание што се одржува во […]