Ознака: соборува

Вести

Наредба: Без предупредување да се соборуваат сите хеликоптери кои ќе се кренат во воздух без одобрение

Началникот на безбедносните сили на турскиот мегалополис Истанбул издал наредба да се соборуваат хеликоптери, а во градот во текот на ноќта кон понеделникот се распоредени дополнителни 1.800 припадници на специјалната […]