Ознака: Собранието на Република Македонија

Вести

Владата побара воведување вонредна состојба во целата држава

Владата денеска на седница донесе одлука да му предложи на Собранието на Република Македонија да предложи вонредна состојба. Ова денеска го информираше на прес-конференција техничкиот премиер Оливер Спасовски, кој истакна […]

Вести

Собранието ја разреши Рашела Мизрахи

По 3 часот по почноќ Собранието на Република Македонија со 62 гласа „За“ и 26 „Против“ го прифати предлогот на техничкиот премиер Оливер Спасовски за разрешување на техничката министерката Рашела […]

Вести

Колку за потсетување: На денешен ден пред 71 година е донесена Македонската азбука

Колку за потсетување: на денешен ден, на 5 мај 1945 година, со Решение на Народната влада на Федерална Македонија е усвоена азбуката на македонскиот јазик, а по два месеци Министерството […]