Ознака: СОБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Вести

Клучна недела за распишување на референдумот

Собранието на Република Македонија се очекува утре да има седница за распишување на најавениот есенски референдум за името. Оваа седница засега официјално не е најавена на собраниската веб страница, иако […]

Вести

Овие членови од Уставот, Законот за Собрание и Деловникот беа прекршени при обидот за насилно и нелегитимно бирање на Џафери за претседател на Собранието

Насилното и нелегитимно избирање на Талат Џафери за претседател во Собранието од страна на СДСМ во четвртокот попладнето грубо прекрши јасно дефинирани членови од Уставот, од Законот за Собрание и […]

Вести

Претседателот Иванов утре ќе го одржи своето годишно обраќање

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов утре ќе го одржи своето годишно обраќање, соопшти неговиот кабинет.Годишното обраќање наместо во Собранието на Република Македонија, ќе биде од кабинетот на Иванов, бидејќи […]