Ознака: совети

Занимливости

Совети за Велигден – Вака нема да имате нервози и мака

Постојат неколку важни чекори и совети за Велигден. Најдобро е да земете бели јајца, кои подобро фаќаат боја, која на нив е поинтензивна. Секое јајца различно реагира на боја, па […]

Нега и убавина

Правите катастрофални грешки кои ве чинат здравје: Колку често ја менувате четката за заби и како ја чувате?

Денталната хигиена, освен правилното миење на забите и користењето на соодветна паста, вклучува и соодветна четка за заби која треба да ја менувате секој месец. „Дали е вистина дека четката […]

Живот

Како да ја спречите навиката да го допирате лицето?

Како да ја спречите навиката да го допирате лицето? Покрај мерките преземени во многу земји, постојано слушаме за фактот дека мора да ги миеме рацете многу почесто, а специјалните предупредувања […]

Живот

Во овој случај, носењето маска e повеќе штетно отколку корисно!

Во овој случај, носењето маска e повеќе штетно отколку корисно! Директорот на Светската здравствена организација (СЗО) за итни случаи Мајкл Рајан изјави дека носењето маски за лице, доколку тие се […]

Живот

Ги миете рацете и лицето, но заборавате да измиете нешто многу важно: Само вака ќе ги избркате бактериите!

Ванг Хаинг, фармацевт од болницата на Медицинскиот универзитет во Пекинг, рекол дека носењето маски и миењето раце не се доволни за заштита од коронавирусот. Познато е дека носот е „врата“ […]

Живот

Лицата што страдаат од дијабетес се во најризичната група: Овие 3 суплементи најдобро ќе ве заштитат од вируси!

Се проценува дека околу 415 милиони луѓе живеат со дијабетес, но вистинскиот проблем е тоа што многу од нив не се ни свесна за нивната состојба. Во време на пандемија, […]