Ознака: Советски сојуз

Издвојуваме

ЦИА: Москва барала спојување на Вардарска и Егејска Македонија

Документите за поранешна Југославија што ги објави ЦИА покажуваат дека Советскиот Сојуз неколку години по завршувањето на Втората светска војна вложувал големи напори за нерешеното македонско прашање наспроти индиферентниот став […]

Контроверзни фајлови

Петте НАЈМИСТЕРИОЗНИ НАПУШТЕНИ МЕСТА во светот

Древните напуштени локации обично си доаѓаат со грда приказна за тоа зошто станале напуштени, но, во модерното време често се обвиени со мистерија. Ова се најмистериозните пет локации низ светот […]

Контроверзни фајлови

КОНЕЧНО ДОКАЖАНО: Хитлер не се самоубил, туку избегал и умрел од старост!

Иако официјално се знае дека Хитлер и неговата жена Ева Браун се самоубиле за да не ги фатат, освен недостатокот на факти, и најновите детални истражувања сега потврдуваат дека тие […]

Занимливости

Испливала вистината – Американците сакале да ја бомбардираат месечината

Во тајниот проект чии детали неодамна беа откриени, САД планирале да фрлат нуклеарна бомба на Месечината во 50-тите години на минатиот век, за да ја демонстрираат својата сила за време […]