Ознака: совршена

Живот

Како изгледа совршената жена во 2020 година?

Нашата слика за женско совршенство драматично се промени во последните 10 години отколку во претходните 100 години, пишува и National Geographic. Се разбира мажите секогаш ќе останат заинтересирани за одредени […]

Сцена

Сопственичката на најдоброто тело на светот: “Мајките ги користат децата како изговор да не ја извршуваат својата работа”

Манекенката Кели Брук се нашла на удар на бесни мајки по изјавата дека некои од нив ги користат своите деца како изговор да ги заобиколуваат роковите или да не дојдат […]

Занимливости

Како изгледала совршената жена во 1921 година

  Обично избегнуваме да опишуваме како изгледа “совршената” жена. Но откако ја прочитвме оваа статија напишана во 1912 година за 24-годишната Елси Шиил, која била прогласена за совршена жена во […]