Ознака: соединенија

Занимливости

Мебелот и пластиката нѐ трујат со опасни соединенија

Голем број на хемиски соединенија се поврзани со здравствени проблеми, но досега научниците не разбираа како овие соединенија се појавуваат во системот за водоснабдување.Ново истражување на Универзитетот во Торонто покажа […]