Ознака: создавање на држава

Историја

Вистината за создавањето на грчката држава

До 1830 година кога е призната грчката држава, Грција како организирана држава никогаш не постоела. Единствено во античко време постоеле грчки градови држави наречени полиси, кои често војувале меѓу себе. […]