Ознака: создава проблеми

Балкан Вести

Вее снег на Брач, а невремето создава проблеми и во Шибеник 

Студениот бран и ниските температури пристигна во Далмација, но малкумина очекуваа снег. Според „Далмацијаданас“, снег паѓа на врвот на Брач, на Видова Гора. Температурата на некои места паднала помеѓу 10 […]