Ознака: сомнителни средства

Вести

Ватикан замрзна скоро два милиони евра сомнителни средства

Средствата се дел од вкупна сума од околу 13 милиони евра замрзнати меѓу 2013 и 2016 година. Лани службата за финансиска контрола на Ватикан соошти дека затворила речиси 5.000 сомнителни сметки […]