Ознака: сом

Живот

Сом тежок 50 килограми уловиле спортски риболовци во Дојранско Езеро

Спортските риболовци Никола Полизовски и Александар Христоманов од Струмица вчера околу 17 часот уловија сом тежок точно 50 килограми. – Сомот го уловивме со техника „бучка“, со мамец жива риба. […]

Живот

Уловена монструозна риба стара 100 години: Она што го пронашле во нејзината утроба е навистина морничаво!

Во утробата на сомот тежок 185 килограми, се пронајдени човечки коски, а кога откриле на кој му припаѓаат, сите се шокирале!Полските риболовци Алфонс Брзовски и Марек Ждановиќ, уловиле сом стар […]