Ознака: сонк

Вести

Владата дозволи целодневна настава, родителите задоволни, СОНК предупредува на сериозни проблеми

Владата одобри продолжен престој во училиштата. Од 1 октомври наместо до пладне децата ќе бидат згрижени до 15 часот во истото одделение. За тоа време мора да носат маски, да […]

Вести

СОНК со предупредувачки штрајк за повисоки плати

Синдикатот за образование, наука и култура-СОНК денеска организира предупредувачки штрајк во сите основни и средни училишта , бидејќи со Министерството за образование не е постигнат договор покачувањето на платите на […]

Вести

СОНК го поздрави повлекувањето на одлуката за фиксно работно време во детските установи

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија (СОНК) денеска ја оцени како добра одлуката за повлекување на претходното известување за воведување фиксно осумчасовно работно време во детските […]

Вести

СОНК: МТСП веднаш да го повлече известувањето испратено до директорите на градинките

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска Ременски веднаш да го повлече известувањето испратено од Министерството до […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ денес потпиша уште четири меморандуми за соработка со здруженија

ВМРО-ДПМНЕ денес потпиша уште четири меморандуми за соработка со здруженија. Станува збор за СОНК, Здружението на пензионери, Сојузот на синдикати и здружението Слободни синдикати.Лидерот на владејачката партија, Никола Груевски, кој […]

Вести

СОНК: Законско право и обврска на директорите е да распоредуваат класно раководство на наставници ки ги исполнуваат условите

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Република Македонија – СОНК, најостро реагира на изјавата на Петар Атанасов, член на највисокото раководство на СДСМ, дадена денес.Во продолжение интегрален текст […]