Ознака: Сонцето од Кутлеш

Вести

Сонцето од Кутлеш се отстранува и од шахтите во Скопје

Симболот на првото знаме на независна Македонија, Сонцето од Кутлеш, од понеделникот не смее да стои на ниту еден споменик, ниту пак институција или јавно место. Ова е „запечатено“ со […]

Вести

Забрана на знамето со сонцето од Кутлеш, промена на името на аеродромот, дисклокација на Александар Македонски

Да се забрани користење на симболот Сонцето од Кутлеш, промена на името на аеродромот и автопатот Александар Македонски, дислокација на Воинот на коњ и споменикот на Филип Втори.Да се забрани […]