Ознака: сончеви пеги

Занимливости

Во 2019 година пристигнува ново ледено доба: Сонцето почна послабо да сјае!

„Ако се потпираме на историјата, недостатокот на сончеви активности ќе предизвика ладење на тропосферата, а тоа најмногу ќе се одрази на најнискиот слој – кадешто живееме сите.“Научниците предвидуват ново ледено […]