Ознака: соученици

Вести Македонија

Соученици фрлиле 14 годишно девојче низ прозор

Невиден инцидент се случил во основно училиште во Аеродром: Ученици фрлиле соученичка преку прозорец од училница. Четиринаесет годишно девојче преживеало хорор откако за време на одмор била малтретирана од соученици. Инцидентот, за […]

Живот

Не можам да издржам: Соучениците ме малтретираат, сиромашна сум, не носам скапа облека, а тоа ним им пречи

Дванаесетгодишно девојче од Хрватска побарало помош од својата класна раководителка и од психологот, кои, иако сакаат да ѝ помогнат, не успеваат во тоа. И порано имало предрасуди, нерамноправност и суровост, […]