Ознака: софтвер

Вести

Путин нареди забрана на странски софтвер

Рускиот претседател Владимир Путин донесе извршна наредба со која се забранува купување на странски софтвер за употреба во критични инфраструктурни проекти од страна на државните агенции и полувладините ентитети, во […]

Огласи

Аквила: софтвер за Електронско дистрибуција на резултати

Аквила изработи софтвер за Електронско дистрибуција на резултати, погоден за поликлиники, медицински лаборатории и останати дејности каде што има потреба од испитувања и доставувања на резултати Практичен пример, демо верзија со […]

Технологија

Кинеските компании се здружуваат против доминацијата на „Google Play Store“

„Huawei“, „Xiaomi“, „Oppo“ и „Vivo“ работат заедно на платформа која ќе им овозмои на програмерите надвор од Кина истовремено да ги лансираат своите производи на повеќе продавници за апликации. Произведувачите […]

Автомобилизам

FIAT-Chrysler ги предизвика хакерите!

FIAT-Chrysler Automobiles (FCA), официјално објави дека секој компјутерски специјалист, којшто ќе успее да ја пробие програмата на нивните модели, ќе добие паричен надомест.За оваа цел, FCA создаде посебен сајт, на […]