Ознака: социјална

Живот

Социјалната изолација го зголемува ризикот од смрт

Социјалната изолација, особено кај постарите лица, е поврзана со поголем ризик од смрт, според анкетата спроведена во Велика Британија. Научниците од UCL факултетот користеле податоци на околу 6.500 луѓе на […]