Ознака: Сојуз на слепи

Вести

Селковски побара јавно извинување од Ременски за изнесените невистини за Сојузот на слепи

Националниот сојуз на слепи на Република Македонија денеска побара јавно извинување од министерката за труд и социјална политика Фросина Ременски во врска со последното соопштение до јавноста од страна на […]

Издвојуваме

Националниот сојуз на слепите на Република Македонија одбележува 70 години постоење

Националниот сојуз на слепите на Република Македонија (НССРМ) е основано во далечната 1946 година според одлука број 832-24 4-825-00825 од Основниот суд на Скопје.Во 2009 година, според одлука број 10-12345/20, […]

Вести

Националниот сојуз на слепи го поздрави проектот „Македонија вработува 2“

Преку владиниот проект „Македонија вработува 2“ до полесно вработување ќе можат да дојдат и најранливата категорија на граѓани, лицата со инвалидност. Од Националниот сојуз на слепи на Р. Македонија го […]