Ознака: Соња Лепиткова

Вести

Лепиткова: Претходната влада направи неколку обиди за да му помогне на Тетово за решавање на проблемот со депонијата, но градоначалничката немаше слух за тоа

Во Република Македонија сведоци сме дека изминативе месеци случувањата со отпадите и горењата на депониите во Струга и Тетово станува секојдневие. Јас навистина како човек што работеше во Министерството за […]

Вести

Лепиткова: Сет мерки за спречување на загадувањето на воздухот, од страна на Владата

„Нечистиот воздух претставува  една од причините за поголем број заболувања на дишните патишта, на алергиски реакции и на некој други посериозни заболувања и од тие причини направивме стратегија за здравје […]

Вести

Овие подрачја од Македонија се сеизмички најактивни

„Сеизмички најактивни подрачја во Македонија во поблиската историја се покажале Пехчево, Дебар и Скопје каде се измерени високи магнитуди, а да не го заборавиме и Валандово, каде низ историјата имало […]