Ознака: со многу историја и мистика

Живот

Пресвета Богородица – заштитничката на Скопје со многу историја и мистика

Чудна сила уривала се што ќе почнело да се гради на темелите на старата црква. По земјотресот во 1963 година, властите одлучиле на местото на црквата да изградат културен дом, […]