Ознака: со НАТО и ЕУ

Македонија

Преспанскиот договор не може да се поништи при смена на власта, тој е поврзан со НАТО и ЕУ

Одговарајќи на новинарски прашања, македонскиот премиер Зоран Заев со грчкиот премиер Алексис Ципрас изрази верување дека негодувањето на Преспанскиот договор од страна на македонската и грчката опозиција е само од […]