Ознака: со нови

Македонија

Собранието разреши двајца министри

Министерот без ресор ангажиран за спроведување на стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите, Аксел Мехмедовски е првиот министер разрешен од Собранието. На негово место по предлог на пратеникот Самка Ибраимовски, […]