Ознака: со облик на череп

Живот

Покрај Земјата наскоро ќе помине “Астероидот на смртта“

Кометата со облик на череп која накратко поминала покрај Земјата пред 3 години на денес повторно се враќа. Астероидот, официјално наречен „2015ТВ145“, ќе биде најблизу до Земјата на 11 ноември. Научниците […]