Ознака: со уставно име

Вести Свет

„Гардијан“се исправи за Северна, по реакција на Македонците

Во својот напис за 50 најдобри вина за претстојните божикни празници британскиот весник „Гардијан“ отстапи од именувањето на државава како Република Северна Македонија и се врати на уставното име на […]