Ознака: специјализација

Вести

Освен на скопските клиники, од идната година лекари ќе специјализираат и во „8 Септември“

Идните интернисти, невролози и хирурзи, освен на скопските клиники ќе специјализираат и во ГОБ 8-ми септември.Во новите решенија за специјализација, мора да бидат наведени и месеците од практичниот дел кој […]

Вести

Дваесет и една општина ќе добијат матичен гинеколог

Државата со 30 нови гинеколози кои ќе специјализираат кофинансирани од Владата ќе го решава проблемот со недостиг на гинеколози во земјава. Некои општини како Бутел, Шуто Оризари, Арачиново, Боговиње, Брвеница, […]