Ознака: специјални обвинители

Македонија

Специјалните обвинители тајно добивале плус една плата и за тоа морале да молчат

Специјалните јавни обвинители добивале надоместок поради доверливоста на нивната работа околу прислушувањето на “бомбите“. Овие надоместоци понекогаш биле во висина колку и нивната редовна плата, истражува емисијата “Код“ на “Телма“. […]