Ознака: СПЕЈС ИКС

Вести

„Спејс икс“ ќе ја лансира првата рециклирана ракета

Американската компанија „Спејс икс“ вечерва ќе ја лансира во вселената својата прва рециклирана ракета. При лансирањето, за постигнување на брзина ќе биде ракета што минатата година беше употребена за доставување […]