Ознака: Спиро Ристовски

Вести

Ристовски: Полицијата впери пиштол во глава на наш кандидат за градоначалник, автобуси се блокираат на пат кон Скопје

-Како партија сме сериозно подготвени, но исто така, сме и сериозно свесни кои ќе следат и следуваат веќе од власта. Навистина ми е многу жал што во ова линковско приклучување […]

Вести

Ристовски: Ќе бидеме сериозен коректор на новата влада и ќе инсистираме да се обезбедат сите ветувања на СДСМ кон граѓаните

ВМРО-ДПМНЕ во изминатиот период покажа исклучителна стабилна, државничка политика. ВМРО-ДПМНЕ се карактеризираше како политичка партија која што државните интереси ги стави пред личните интереси во многу тешки ситуации кои што […]

Вести

Ристовски: Единствена цел на ВМРО-ДПМНЕ е зголемување на квалитетот на образованието

Екстерното тестирање во Македонија беше воведено исклучиво со намера да ги на еден начин измени стандардите, ако може да се наречат стандарди на влијание на успехот и оценките на учениците, […]

Вести

Што добиваат, а што губат учениците со укинувањето на екстерното тестирање- Ристовски на Алфа ТВ

Што добиваат, а што губат учениците со укинувањето на екстерното тестирање? Дали ќе се подобри образованието? Што му е потребно на македонското образование?За ова и за многу други теми поврзани […]

Вести

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.–  Намерата на СДС да […]

Вести

Ристовски: Продолжува стимулативната мерка- патување за најдобрите студенти

Заменик министерот за образование и наука, Спиро Ристовски на својот ФБ профил објави дека најдобрите студенти од првите три рангирани универзитети во Република Македонија, согласно Законот за високото образование и годинава ќе […]

Вести

Ристовски: Ќе се реконструира кровот на основното училиште „Јоаким Крчовски“ во Волково

Министерството за образование и наука објави тендер за избор на градежна компанија која ќе изврши реконструкција на кровот на училиштето во Волково, објави заменик министерот за образование и наука Спиро […]