Ознака: Спиро Ристовски

Вести

Ристовски:Катица Јанева и Фатиме Фетаи продолжуваат да прават циркуз од себе.

Катица Јанева и Фатиме Фетаи продолжуваат да прават циркуз од себе.Јанева и Фетаи со своето непознавање на правото и недоличното однесување се срам за целокупниот правосуден систем во Република Македонија. Правната инфериорност и […]

Вести

Изградени се 98 нови спортски сали од кои 64 се инвестиција на МОН

Исклучително значајно е инвестирањето во спортската инфраструктура затоа што на тој начин се подобрува целокупниот физички и здраствен развој на учениците, истакна заменик министерот за образование и наука Спиро Ристовски […]

Вести

Ристовски: Образованието останува приоритет на владата

Десетици проекти, конкурси, градежни зафати само во првите петнаесет дена од  месец февруари најавија или отпочнаа од Министерството за образование.Меѓу нив, од стимулативни мерки за талентирани ученици, конкурс за научно […]

Вести

Се инсталираат машините за перење и сушење во студентските домови

Во рамки на инвестициски план на Министерството за образование и наука, кој предвидува низа мерки за унапредување на студентскиот стандард, се реализира проектот за набавка на машини за перење и […]

Вести

Ристовски: Започнаа реконтруктивни активности во три училишта

Ристовски: Започнаа реконтруктивни активности во три училишта-Во три училишни објекти кои се дел од акцискиот план на Министерството за образование и наука за 2017 година, започнаа планираните реконструктивни, односно санациони […]

Вести

Ристовски: ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи со зголемување на пензиите, СДСМ ги кратеше

Во рамки на тековните директни средби со граѓаните, Спиро Ристовски од ВМРО-ДПМНЕ денеска го посети Сојузот на пензионери во Кочани, каде со пензионерите разговараше за многубројните реализирани проекти во интерес […]

Вести

Ристовски: Со конкретни мерки и активности ќе продолжи поддршката на просветните работници

Новата програма „Реално“ денеска беше презентирана во Велес. Спиро Ристовски  од ВМРО-ДПМНЕ денеска имаше средба со просветните работници на кои им ги претстави конкретните мерки со кои ВМРО-ДПМНЕ и понатаму […]

Вести

Ристовски најави три капитални проекти за општина Гази Баба

Согласно нашиот план и програма за работа за следните 4 години, предвидена е изградба на комплетно ново училиште во Хиподром, односно комплетно нов училишен објект за „Вера Јоциќ“, планиране е […]