Ознака: Спиро Ристовски

Локална самоуправа

Ристовски: Две нови училишта и нова спортска сала во Општина Гази Баба

Во посета на населените места Стајковци, Хиподром и Ченто во Општина Гази Баба денес престојуваат Спиро Ристовски  од ВМРО-ДПМНЕ заедно со кандидатите за пратеници, при што оставрени се голем број […]

Вести

Ристовски во Кавадарци: Денот на дрвото помага за рзвој на еколошка свест

Во рамките на акцијата “Ден на дрвото” денеска заменик министерот за образование Спиро Ристовски ја посети општина Кавадарци и засади дрвце во месноста „Глишички рид”.Тој изрази задоволство што во акцијата […]

Вести

Гостиварското ОУ „Гоце Делчев“ ќе добие нова кровна конструкција

Во новата програма е предвидена целосна промена на дотраената кровна конструкција на гостиварското ОУ „Гоце Делчев“, истакна Спиро Ристовски при денешната посета на Полошкиот регион.Ристовски потенцираше дека проектот за промена […]

Вести

Ристовски: Изградба на нова спортска сала во тетовската населба Колтук

Спиро Ристовски од ВМРО-ДПМНЕ денес оствари средби со граѓаните на општина Тетово, при што истакна дека во новата партиска програма е предвидена изградба на нова спортска сала во Основното училиште […]

Вести

Ристовски: Изградба на 78 спортски сали и 140 реконструкции на училишта се дел од програмата на ВМРО-ДПМНЕ

Изградба на 78 спортски сали и 140 реконструкции на училишта се дел од програмата на владеачката партија за престојните избори. Спиро Ристовски од тетовско истакна дека партијата ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи […]

Вести

Наскоро почнува реконструкција на уште три основни училишта

Заменик-министерот за образование и наука, Спиро Ристовски, денеск на својот Фејсбук профил објави дека во тек е постапка за избор на компанија за реконструкција на три училишни објекти.-Министерството за образование […]

Вести

Ристовски: Ново средно училиште во Ѓорче Петров и ново основно во Чаир

Министерството за образование и наука одлучи да ја финансира изградбата на два нови училишни објекти, едниот за потребите на средното училиште “Кочо Рацин“ лоцирано во општина Ѓорче Петров и другиот […]

Вести

Се подготвува стимулативен модел за финансирање на јавните универзитети

Моделот за реформи на финансирањето на високообразовните институции во Република Македонија, со цел подобрување на нивните перформанси, е темата на дискусија на работилницата што во организација на Министерството за образование […]