Ознака: СПМ

Вести

Отворањето на прашањето за името е на штета на државата

Социјалистичката партија на Македонија денеска преку соопштение го повтори ставот за непроменливост на уставното име на Република Македонија.Во соопштението, СПМ искажува загриженост од, како што се вели, леснотијата со која […]

Вести

Се окрупнува членството на СПМ: Црната кампања на СДСМ му се врати како бумеранг

Се окрупнува членството на Социјалистичката партија. Членови на СДСМ и останатите партии од опозицијата масовно преминуваат во редовите на македонските социјалисти.Цели ограноци на СДСМ во помалите места во источна Македонија […]