Ознака: спомени

Живот

ЛОШИТЕ СПОМЕНИ СЕ БРИШАТ СО АКТИВЕН ТРУД И СОЗДАВАЊЕ НОВИ СПОМЕНИ

Како да заборавиме? Емотивно силните спомени е тешко да се потиснат, но ако активно се трудиме да заборавиме веднаш после случката, големи се шансите за успех.   Лошите сеќавања не […]

Занимливости

Убавини од детството на една генерација

Носталгија за едни убави времиња… Секоја генерација си има свои спомени, свои сеќавања, свое најубаво време. А овие фотографии најмногу спомени ќе разбудат кај родените во осмдесетите години на минатиот […]

Издвојуваме

Спомени: Грчкиот терор против Власите во Епир и во Македонија

Во македонската јавност е малку познато дека големо–грчкиот национал–шовинизам во поблиската историја не бил насочен само кон етничките Македонци, туку и кон другите народи кои се нашле под удар на […]