Ознака: СПОРТСКА САЛА

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода го реконструира подот во училишната спортска сала во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“

Започна реконструкцијата на подот на училишната спортска сала во ООУ “Кирил Пејчиновиќ”.Градоначалникот на Општина Кисела Вода денес изврши увид во градежните активности кои на учениците од овој дел на градот […]

Вести

Реконструкцијата на спортската сала „Младост“-Битола во завршна фаза

Спортската сала „Младост“ во Битола во која настапуваат спортисти во различни спортски дисциплини и натпреварувачки конкуренции наскоро повторно ќе биде пуштена во употреба.Реконструкцијата, која се врши со средства на локалната […]

Вести

Ристовски: Изградба на нова спортска сала во тетовската населба Колтук

Спиро Ристовски од ВМРО-ДПМНЕ денес оствари средби со граѓаните на општина Тетово, при што истакна дека во новата партиска програма е предвидена изградба на нова спортска сала во Основното училиште […]

Локална самоуправа

Се реконструира спортската сала во штипското училиште „Ванчо Прке“

Почна реконструкцијата на спортската сала во едно од најголемите и најстарите основни училишта во Штип. Директорката на ООУ „Ванчо Прке“–Штип Весна Ничева, на прес-конференција истакна дека од денеска се заменуваат […]

Локална самоуправа

Груевски во посета на Струга и Вевчани

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денес ќе оствари посета на општините Струга и Вевчани.Според најавите тој ќе изврши увид во активности при доградба на спортска сала во ОУ “Климент Охридски” […]

Локална самоуправа

Општина Кисела Вода и УНДП ќе ја реконструираат спортската сала во ООУ „Невена Георгиева Дуња“

Градоначалникот на општина Кисела Вода и Постојаниот претставник на УНДП во Македонија, денес потпишаа нов Договор за соработка за заедничко инвестирање во креирање на мерки за енергетска ефикасност на локално […]

Вести

Изградени се над 80 спортски сали!

Интензивно се реализира капиталниот владин проект за „Изградба и опремување на 145 училишни спортски сали“, преку кој значително се подобрува спортско – образовната инфраструктура во државата, се модернизираат условите за […]