Ознака: спортско новинарство

Црна хроника

Почина Ивко Панговски, доајенот на македонското спортско новинарство

Во 88-та година од животот почина доајенот на македонското спортско новинарство Ивко Панговски. Препознатлив по својот глас, тој повеќе од половина век ги пренесуваше највозбудливите спортски настани на Радио Скопје. […]