Ознака: Сретение Господово

Вести

Денеска е Сретение Господово, немажените девојки ги наоѓаат своите избраници

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 2 февруари. Денеска е Сретение Господово. Празникот Сретение е еден од 12-те големи црковни празници, заедно со Рождество, Богојавление, Воскресение, и како […]