Ознака: српска војска

Издвојуваме

Како Србите го „ослободија“ Куманово, всушност благодарение на четниците на ВМРО, и зошто првобитниот споменик на Зебрњак е миниран!

Како Србите го „ослободија“ Куманово, всушност благодарение на четниците на ВМРО, и зошто првобитниот споменик на Зебрњак  е миниран!Во октомври 1912  година кога првата српска армија  на врвот на Зебрњак […]