Ознака: српска пролет

Балкан

Истото сценарио како и во Македонија: Валканите игри на Срѓа Поповиќ и будењето на „Српската пролет“

На 24. април годинава, во Србија беше најавувана „Српската пролет“ како начин за изразување на незадоволство и пружање на отпор кон власта, под палката на луѓе блиски до Срѓа Поповиќ […]