Ознака: српска пропаганда

Издвојуваме

Српска пропаганда во Македонија

Поделба на населнието на србомани и бугараши, се свртеле татко против син, брат против брат. Српската пропаганда е разгранет систем за ширење на српското национално чувство, култура, јазик, идеја и […]

Вести

Претенденти за Македонија- II дел

Авторот на статијата „Претендентите на Македонија“ во однос на јазикот кој го користеше бугарската и српската пропаганда кон крајот на 19 век ќе го окарактеризира како безобразен, пред сè, јазикот […]