Ознака: српски јазик

Македонија

Колика смо то Македонци, според премиерот Заев – на некојси српско-босански јазик, ба

Во интервју за телевизијата “Н1“, премиерот Заев разговарајќи со новинарот за политичките прилики во регионот докажа колку “ги владее“ српскиот и босанскиот јазик. “Док се чукамо и ударамо у градима […]

Издвојуваме

ВИДЕО: Кога Заев зборуваше српски

…„Надам се да че бити слобода демократија, дек се развИва тоа што сите го посакуваме, натпревар економски, подобрување на квалитетот, да живееме во момент кога чувствуваме дека напредуваме…“Потсетување на незаборавниот […]