Ознака: срцеви компликации

Живот

Коронавирусот може да доведе и до трајна срцеви компликации

Лекарите за итни случаи велат дека луѓето со Ковид-19 можат да имаат воспалителни процеси во срцето. Американското здружение за срце неодамна предупреди дека коронавирусот може да предизвика „погубни“ и трајни […]